Kijkje bij de buren

‘Ga vooral kijken bij andere huizen’ Is de meest gehoorde tip van mensen die hun eigen huis zelf hebben gerealiseerd. En deze zaterdag heb je daar de volle gelegenheid voor bij de nationale duurzame huizen route.

Je zult verbaasd staan over hoeveel mensen graag vertellen over hun eigen huis en de keuzes die zij gemaakt hebben. Je haalt er behalve een voorbeeld ook veel do’s en dont’s vandaan betreffende je proces en welke type mensen je inschakelt voor het realiseren van jouw huis.

Voor mijn boek ‘Bouw jouw droomhuis’ heb ik dat ook ervaren. In de eerste ronde moest ik echt een hobbel over om bij mensen aan te bellen en te vragen naar hun verhaal. De enthousiaste reacties maakte dat ik er echt zin in kreeg om door te gaan.
Ik merkte dat naarmate ik langer bezig was, ik meer aanbod kreeg vanuit heel verschillende hoeken, via kennissen en zelfs via twitter.

tweets via twitter @je_huisontwerp
Tweets via twitter @je_huisontwerp

Helaas heb ik niet alle huizen kunnen bezoeken en opnemen in mijn boek. Wie weet wordt dat een volgend boek.

Goed nagedacht, leuke reactie via twitter

Overigens heeft de bewoner van deze woning heel bewuste keuzes gemaakt, leuk dat hij dat laat weten via een antwoord op mijn twitter-tips. Als je @je_huisontwerp ook volgt, dan lees je elke dag een nieuwe tip. Het verhaal van deze twitteraar lees je hier. Stem dan meteen op zijn huis, als je het leuk vindt, hij staat op de shortlist voor de Rotterdam Architectuurprijs.

Ook jij kunt je voordeel doen door te kijken en te horen hoe anderen hun huis gerealiseerd hebben. Omdat zaterdag 14 november er in de nationale duurzame huizenroute veel woningen opengesteld worden, raden we je het bezoek van een paar huizen uit jouw buurt ten zeerste aan. Je kunt hier bekijken welke huizen je kunt bezoeken. Ook vind je daar veel leuke verhalen en filmpjes.

Laat je in een reactie weten welke huizen je gaat bezoeken? Of welke je bezocht hebt en wat je er van opgestoken hebt? We zijn benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.