Beeldspraak

Heb jij een duidelijk beeld van hoe je wilt wonen? En hoe stem jij dit beeld af met je partner? Woorden kunnen op zoveel manieren geïnterpreteerd worden. Probeer maar eens een simpele tekening zo aan iemand uit te leggen dat hij of zij die zo na kan tekenen. Er komt vast iets heel anders uit.

Wat vind jij mooi?

En zelfs een afbeelding kan voor iedereen iets anders betekenen. Daarom is het belangrijk om aan te geven WAAROM je dat beeld mooi vindt, of WAT je er precies mooi aan vindt. Bekijk de afbeelding hieronder als voorbeeld.
De een zal deze afbeelding mooi vinden vanwege de sfeer, de ander vanwege het kleurgebruik en een derde vindt die kussens mooi.
Zolang je dit niet met elkaar bespreekt, dan kan het zijn dat jij en je partner een heel ander beeld hebben.

Beeldspraak: sfeerbeeld voor zelfbouw huis

En wat denk je wanneer je het beeld met een architect deelt? Die zal er ook weer zijn eigen interpretatie aan geven. Daarom is het van belang, als je wilt dat je huis wordt zoals je ervan droomt, dat je het beeld goed concreet vastlegt in een moodboard, in tekst, in alles wat je daarvoor kunt gebruiken. Des te helderder jij een beeld hebt, des te groter de kans dat je uiteindelijke huis daar het meest op lijkt.

Inspiratietips

Er zijn verschillende manieren om beeldinformatie te verzamelen. Je kunt langs voorbeelden rijden en zelf foto’s maken. Hieronder een paar beelden uit Amsterdam die ik ter inspiratie fotografeerde.

Overigens komen er ook een aantal eigenaren van woningen op Steigereiland terug in mijn boek ‘Bouw jouw droomhuis’. Zie voor meer informatie de website www.bouwjouwdroomhuis.nl

Beelden verzamelen

Een andere mogelijkheid is om foto’s van internet te bewaren en die op een moodboard te plakken. Dit kun je digitaal doen of echt plakken en knippen. Een handige tool voor het verzamelen van mooie afbeeldingen van internet is Pinterest.

Pinterest je huisontwerp

Bij ‘je eigen huis ontwerp’ vind je alvast een verzameling aan voorbeelden.

Dit soort tips en nog véél meer deel ik met je in het online Woonwensenplan.

Woonwensenplan online

ontwerphulp conceptueel ontwerpen droomhuisMet het Woonwensenplan online krijg je tips om stap voor stap je dromen in concrete beelden en eigenschappen voor je huis te zetten.

Met een werkboek download om al je wensen goed helder vast te leggen. Lees meer over het woonwensenplan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.