Jij bent aan zet!

De artikelen in dit blog streven een doel na. Het doel is om jouw verder te helpen naar het zelf realiseren van jouw huis. Zodat jij een huis kunt realiseren dat werkelijk bij je past, waar je gelukkig kunt worden en nog heel erg lang wilt blijven wonen. Zodat jouw huis echt jouw droomhuis kan worden. Ik help je graag naar het zoveel mogelijk zelf doen. Het is daarin mijn intentie om mijn expertise als architect, als iemand die zelf ook graag zoveel mogelijk zelf doet, mijn kennis met jullie te delen.

Het mooie is dat ik laatst in contact kwam met Marjon, zij gaat bouwen in Oosterwold. Zij vertelde mij dat zij op basis van de artikelen die ik schrijf en het gratis e-book ‘Huis vol geluk’ zelf aan de slag is gegaan met het ontwerp van haar huis. Dat is toch super om te horen!

Om mijn artikelen nog beter op jouw behoefte af te kunnen stemmen, heb ik jou nodig. Wil je me helpen?
Kun jij onderaan dit blog aangeven waar jij behoefte aan hebt? Met wat voor soort advies kan ik jou helpen? Welke onderwerpen zou je meer over willen weten? Welke vragen heb je aan mij? Wat zou je nog meer van mij willen weten?

Ik zal de onderwerpen en vragen die je opgeeft behandelen in de komende artikelen. Ik zal deze zoveel als mogelijk beantwoorden vanuit mijn eigen expertise. Wanneer ik het niet zo direct vanuit mijn eigen expertise kan beantwoorden, zal ik het voor je uitzoeken. Tevens zal ik daarmee het gratis e-book ‘Huis vol Geluk’ verrijken.

Dank je wel dat je mij wilt helpen met het beter aansluiten van mijn artikelen op jouw behoefte. Ik hoop hiermee nog heel veel mensen te kunnen helpen met het realiseren van hun droomhuis.

Deel dit blog ook vooral in je netwerk, dan hebben er nog meer mensen profijt van.

Dank je wel!

6 thoughts on “Jij bent aan zet!

 1. Hoi Cindy, ik heb jou boek gewonnen en met veel plezier gelezen/bestudeerd. Het ziet er naar uit dat we een heel mooi kavel gevonden hebben, op een schitterende plek. Maar er staat al een boerderijtje op en we zijn verliefd geworden op het totaal plaatje. Dus de buitenmuren blijven staan en nu willen we al onze wensen erin passen. Zijn er richtlijnen voor “bruikbare ruimtes”? Hoe groot moet een keukenruimte zijn om er een kookeiland in te kunnen passen? Of is het toch slimmer daar niet aan te beginnen. Hoe “klein” kan een 2 persoons slaapkamer zijn, zonder dat je het bed in de hoek moet zetten en wel het gevoel van een luxe slaapkamer te hebben. Ik ben al onze ruimtes aan het opmeten, ik meet bij vrienden, we blijven wat hangen op de discussie “50 cm is te weinig/ is voldoende om er tussendoor te kunnen”

  1. Beste Rixta,
   Fijn dat je de prijs kan waarderen!
   In de Woonwensenplan Workshop gaan we ook nader in op hoe groot ruimtes zouden moeten/ kunnen zijn. En daar zie ik je dan waarschijnlijk.
   Maar ik lees dat je al heel goed bezig bent met opmeten. Ik zal er in de blog van vandaag aandacht aan besteden. Dank je wel voor deze vraag!

 2. Hoi, ik heb je boek gekocht en gelezen, helder en begrijpbaar, leuk! Ook ben ik in het bezit gekomen van het “Belgisch budget bouwboek”. Ik zou graag willen weten of het in deze tijd nog mogelijk is om de huizen die in dat boek staan voor die prijzen te bouwen? Waar zitten nou de kosten en wat zijn de punten waarop je kan besparen als je besluit om een huis (met een architect) te bouwen? Indelingstips zijn ook zeer welkom…

  1. Beste Saskia, Het ‘Belgische budget bouwboek’ kende ik niet. Opgezocht en als je de laatste versie hebt is deze van 2011. Ze geven zelf al aan dat in de edities 2007 – 2009 naar 2011 ze al steeds de prijzen hebben moeten ophogen, dus ik neem aan dat dit alleen maar heeft doorgezet, zeker nu de markt weer aan het aantrekken is. Welke verschillen er tussen Belgische en Nederlandse kostprijzen zit weet ik eerlijk gezegd ook niet.
   In het gratis e-book ‘Huis vol Geluk’ dat je hier rechts bovenaan kunt aanvragen, staat een richtlijn genoemd voor het inschatten van je bouwkosten. Misschien heb je daar iets aan voor nu. Ik zal er in een volgend blog nog wat meer over schrijven, ook over punten waar je kunt besparen. Dank je wel voor die tip.

 3. Het eerste dat ik gedaan heb is je boek kopen en lezen. Handzaam en handig. Maar nu wil ik graag de diepte in. Ik zou het fijn vinden om (nog) meer tips te krijgen over handige indeling, ligging van het huis op de kavel, misschien wat handvaten over bouwkosten. Wat meer voorbeeld indelingen voor verschillende type huizen en verrassende oplossingen zouden nog meer inspireren. Op pinterest zie ik je dat al af en toe doen. Bedankt alvast.

  1. Over o.a. indeling van je kavel gaat het webinar van aanstaande maandag, dus je wordt al snel op je wenken bediend! Aan de andere onderwerpen kan ik zeker aandacht besteden! Dank je wel voor de suggesties.

Comments are closed.