Bouwen in eigen beheer – inspiratie

Het Steigereiland in Amsterdam is een inspiratie voor velen. Bosjes toeristen fietsen langs en menig fotograaf heeft er zijn plaatjes geschoten. Hier voor jullie ter inspiratie hoe het ook kan een impressie van de Jan Olphert Vaillantlaan.

Aan de Jan Olphert Vaillantlaan is de variatie aan herenhuizen groot. Bakstenen gevels naast metalen gevels naast stucwerk naast hout.

Aan de Jan Olphert Vaillantlaan is de variatie aan herenhuizen groot. Bakstenen gevels naast metalen gevels naast stucwerk naast hout. Het kan soms niet gek of gewoon genoeg. Maar juist de combinatie maakt het leuk.

Blog25-Amsterdam-Steigereiland-2

Even verderop een herenhuis met rood stucwerk en een breed houten frame rondom de kozijnen.

Blog25-Amsterdam-Steigereiland-3

Een houten ‘huis van stro’ dat naast een herenhuis bekleed met gele mozaïek tegeltjes staat. Een heel klassieke gevelindeling naast een experimentele gesloten gevel met één gat.

Blog25-Amsterdam-Steigereiland-4

Dit dubbele herenhuis maakt gebruik van tweedehands bouwdelen. Expressieve vormen in de raamkozijnen en de deuren ontstaat hierdoor. Hier is het B&B Lieve Nachten gevestigd. Ik ga er binnenkort zelf ook eens slapen. Ben benieuwd naar het huis van binnen!

Zit er iets tussen dat jou aanspreekt? Of weet je zelf andere inspiratievoorbeelden die je zou willen delen? Plaats die dan hieronder in het reactieveld. Ik ben benieuwd!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.