Gelukkig zijn in je eigen huis

Geluk. Wie wil er nou niet gelukkig zijn? Wil jij een prettig leven hebben, in goede gezondheid met warme en fijne relaties? De dingen kunnen doen waar je het meest blij van wordt? Werk doen waar je voldoening uit haalt? Wonen op het mooiste plekje op aarde met je familie en vrienden om je heen?

Er zijn veel aspecten die maken of je gelukkig bent. Niet de minste daarvan is hoe jij zelf tegen de dingen aan kijkt.

Cindy Vissering - je eigen huis ontwerp je zelf
Cindy Vissering – je eigen huis ontwerp je zelf

Ik geloof dat de gebouwen waar wij in verblijven, invloed hebben op hoe wij ons voelen. En dus op ons geluk. Dat een gebouw dat een positieve invloed heeft op hoe jij je voelt, jou kan helpen om positief in het leven te staan.

Een gebouw kan nooit een slecht humeur voorkomen. Een gebouw kan wel je basis gevoel positiever en meer harmonieus stemmen. Zodat dat slechte humeur misschien minder vaak voorkomt.

Wanneer jij in balans bent en goed in je vel zit, heeft dit zijn neerslag op alle andere gebieden in jouw leven: je werk, je relaties en je gezondheid.

Eigen huis

Het gebouw waar jij het meeste invloed op kunt uitoefenen, is je eigen huis. Waar je woont. Hoe je woont. Welke sfeer er in je huis hangt. Je kunt kiezen of je nabij natuur woont, of in de stad. Welke buurt en type mensen die er wonen spreekt je aan, of nabij welke mensen, vrienden of familie zou je willen wonen? Je kiest de vormen, de architectuur en de materialen van je huis en hoe de inrichting is vormgegeven.

Welke aspecten zijn van jou voor belang zodat je gelukkig zijn kan in je huis?

Zeker wanneer je van plan bent om je eigen huis te laten bouwen en zelf het ontwerp vorm te geven, heb je hier een grote invloed op. Je kunt op die manier een positieviteitsbron van je huis maken. Een plek waar je je écht thuis voelt. Waar je op je gemak kan zijn. Samen met je familie en je huisgenoten. Alleen of met vrienden.

Zelf ontwerpen

Ik geloof dat iedereen het in zich heeft en kan leren hoe je je eigen huis kan ontwerpen.
Ja, jij ook!

Het gaat om het vertalen van je behoefte. En wie beter dan jijzelf weet waar jij behoefte aan hebt?

Ik geloof dat wanneer jij je eigen leefomgeving ontwerpt, deze beter aansluit op jouw behoeften. Alleen al hierdoor zul jij je goed voelen. En daardoor je balans vinden en veerkrachtig zijn.

Dit betekent dat jij door het ontwerpen van je eigen woning, niet alleen jezelf gelukkig maakt. Je draagt ook een steentje bij om een positief effect rondom jou te creëren. En daarmee maak je de wereld een stukje mooier.

Hoe pak je dat dan aan? Welke vragen stel je jezelf en je huisgenoten om tot een passend ontwerp te komen waar je gelukkig van wordt?
Wil jij je eigen gelukshuis ontwerpen?

Programma van wensen

Om een passend huis voor jezelf te (laten) ontwerpen, is het van belang dat je goed helder hebt wat jouw woonwensen zijn. In jargon heet dat het ‘programma van eisen’. Vind je dat te streng klinken? Vaak gebruiken mensen ook wel de term ‘programma van wensen’.

Zelf heb ik het liever over het opstellen van je woonwensen, het maken van je Woonwensenplan. Want uiteindelijk gaat het om het maken van een plan van je woonwensen. Het gaat over hoe jij wilt wonen en welke aspecten daarvan voor jou van belang zijn.

Het opstellen van je Woonwensenplan helpt je uiteindelijk in het maken van de juiste keuzes. Want uiteindelijk wil je toch gewoon gelukkig zijn in je nieuwe huis?

Voor het opstellen van een Woonwensenplan heb ik een leidraad geschreven. Deze kun je nu voor slechts een klein bedrag volgen. Hoeveel is een grotere kans op geluk jou waard? Lees hier meer over het Woonwensenplan.

Gelukkig zij in je huis
Een vrij gevoel hebben in je eigen huis. Stel je eigen Woonwensenplan helder op, zodat je gelukkig zijn mogelijk maakt in je huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.