Heb ik een architect nodig?

Hoe nieuw is het zelf bouwen van je eigen huis eigenlijk?

Nou, niet zo héél erg nieuw blijkt. In feite zou je zelfs kunnen zeggen dat we juist stappen terug in de geschiedenis doen…

In deze video leg ik uit waar mijn uitspraak vandaan komt aan de hand van een voorbeeld.
Ook vertel ik je waarom je wel of niet een architect nodig hebt, en wanneer in je proces je die zou kunnen inschakelen.

Hoe ga jij zelf aan de slag met het realiseren van jouw woning?

Wanneer je dat nog niet helemaal weet, heb ik een gratis e-book voor je, waarin nader uitgelegd wordt wanneer en waarom je zou kiezen voor het realiseren van je droomhuis met een architect, bouwbedrijf, het kiezen van een cataloguswoning of zelf je eigen ontwerp maken. Haal hier snel jouw exemplaar op.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/diyarchi/public_html/www.jeeigenhuisontwerpjezelf.nl/wp-content/themes/vogue/functions.php on line 624

2 thoughts on “Heb ik een architect nodig?

 1. Wat mij is opgevallen aan eerdere huizen waarin ik woonde is dat je die aanpast naar hoe je het oude huis had willen hebben. Maar het volgende huis zit anders in elkaar, waardoor je het ook anders gebruikt. Dat merk je pas doordat je er woont. M.a.w.: je voorstellen hoe je ergens woont is anders dan dat daadwerkelijk doen, is mij gebleken. Ik vind dat eigenlijk heel vervelend… Want hoe kun je dan echt je droomhuis bedenken?

  1. Dag Màrria, ik denk dat je dat goed verwoordt hebt. En mooi dat je je dat realiseert.
   Het gaat er inderdaad om dat je zoveel mogelijk van te voren probeert in te denken, te ‘dromen’ hoe je je huis gaat gebruiken. Ervaringen in eerdere huizen waar je gewoond hebt helpt daarbij. Ook het kijken bij anderen, misschien mag je een week op het huis van vrienden passen. Ook door er met anderen over te praten, wat het makkelijkste is met een voorlopige indeling van je te realiseren huis.
   Wanneer je je heel bewust wordt hoe je de dingen doet en waarom (omdat het huis je daartoe dicteert of vanuit jezelf?) dan kun je ook je gewenste situatie creëren.
   Het kan al helpen door heel bewust al de activiteiten en deelactiviteiten die je in huis doet op te schrijven. Bijvoorbeeld in een mindmap. Dat is wat in de Woonwensen workshop vaak heel verhelderend werkt voor de deelnemers.

Comments are closed.